Reçetesiz sistit ilacı
Sistit ilaçları isimleri ve tedavisi
Sistit ilaçları isimleri nelerdir? Adeti geciktirir mi, ishal yapar mı, bitkisel toz ürünleri mevcut mu? Sistit ilaçları isimleri nelerdir? Sistit eczaneden ne alınır? Sistit ne iyi gelir evde? Sistit Augmentin kullanılır mı? Reçetesiz Sistit ilacı hangileri? Sistit için en iyi ilaç ve nasıl geçer? Sistit nasıl yendim? Kanamalı sistis nedir, sistise kesin çözüm var mı? Sistit kaşıntı, kasık ağrısı yapar mı? Erkekte sistit neden olur?
Sistit nedir? Tedavisi? Neden olur? Belirtileri? Sistite ne iyi gelir?
Sistit ağrılı idrara çıkma ile karakterize olan yaygın bir mesane enfeksiyonudur. İdrar yolları iltihaplarından birisidir. Sistit genellikle idrar yolunun bakteri, nadiren virüs, parazit veya mantar ile ilişkilendirildiği bir tür enfeksiyon türüdür. Mikroplar genellikle üretra yoluyla dışarıdan mesaneye girer ve orada mesane duvarının iltihaplanmasına ve tahriş olmasına yol açar. Bakteri sistitin en yaygın nedenidir. Çoğu durumda, patojenler bağırsaktan gelir, üretradan nüfuz eder ve mesaneye tırmanır. Daha sonra artan, artan bir enfeksiyondan bahsedilir. Böylece Sistit kendisini göstermeye başlar. Kadınların sistit gibi idrar yolu enfeksiyonlarından muzdarip olma olasılığı erkeklerden daha fazladır. Peki, Sistit nedenleri ve belirtileri nasıl önleyebilir ve nasıl tedavi edilir?
İdrar yaparken yanma hissi, daha sık idrara çıkma isteği veya alt karın bölgesinde ağrı varsa evde alacağınız rutin önlemlerden sonra ilaç tedavisi gerekebilir. Birçok durumda, komplike olmayan sistit kendi kendine iyileşir. Çoğu durumda, mesane enfeksiyonu zararsızdır ve hızla iyileşir. Ancak alacağınız bazı ilaçlar daha hızlı iyileşme ve semptomları hafifletmenize yardımcı olabilir. Bakteriyel sistit ile antibiyotikler semptomları hızlı ve etkili bir şekilde ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kadınlar genellikle sistitten daha erken ve daha sık etkilenir, sistit genellikle ileri yaşlarda ve prostat iltihabı gibi diğer hastalıklarla bağlantılı olarak ortaya çıkar. Okul öncesi çocuklar da daha sık mesane enfeksiyonu geliştirir. Kadınlarda ve çocuklarda sistitin daha sık görülmesi öncelikle anatomik nedenlerden kaynaklanır. Yetişkin bir erkeğinkinden daha kısa olan üretra, patojenlerin mesaneye yükselmesini kolaylaştırır. Kadınlarda, anüs ve vajina arasındaki kısa mesafe de sistit ağrılarında etkin rol oynar. Bu anatomik yakınlık, patojenlerin örneğin tuvaleti kullanırken mesaneye daha hızlı girmesini sağlar. Soğuk ve ıslak koşullar, sistite neden olan bakterilerin penetrasyonunu da destekler. Kadınların ve çocukların daha yüksek fiziksel kırılganlıklarına ek olarak, sistit gelişimi için başka risk faktörleri de vardır. Adet döngüsü, hamilelik veya menopoz sırasındaki hormonal dalgalanmalar, kadın genital bölgesinin bağışıklık sistemini sınırlayabilir ve böylece enfeksiyonları destekleyebilir. Cinsel ilişki de, bakteriyel bulaşma nedeniyle ve kadınlarda genital bölgenin mekanik tahrişi nedeniyle iltihaplanmaya neden olabilir.
Erkekte sistit neden olur?
Erkeklerde genişlemiş bir prostat veya her iki cinsiyette üretranın daralması gibi anatomik değişiklikler nedeniyle idrar retansiyonu veya mesanede kalan idrar, bakterilerin kolonize olmasını kolaylaştırır. 50 yaşın altındaki erkeklerin mesane enfeksiyonu geliştirme olasılığı daha düşüktür, çünkü daha uzun bir üretraya sahiptirler ve patojenler mesaneye daha fazla seyahat etmelidir. Bununla birlikte, 50 yaş ve üstü erkekler genellikle genişlemiş bir prostata ve dolayısıyla daralmış bir üretraya sahiptir, bu da idrar drenajını engeller ve artık idrarda patojen birikimini teşvik eder.
Mesane taşları, mesane ve üretranın tümörleri, üreterdeki yabancı cisimler ve daralmış üretra üriner drenaj bozukluğu için diğer risk faktörlerini oluşturmaktadır. Sistit semptomları 6 ayda iki kereden fazla veya 12 ayda 3 kereden fazla ortaya çıktığında bir tekrar döngüsünden bahsedilebilir.
Sistitin tipik belirtileri nelerdir?
Sistit çoğunlukla bakteri, bazen mantarlar, parazitler veya virüsler, nadiren ilaç veya diğer dış faktörler nedeni ile kendisini göstermektedir. Mesane enfeksiyonunun tipik belirtileri idrar yaparken ağrı ve yanma, sık idrara çıkma isteği ve alt karın bölgesinde ağrıdır. İdrar bulanık olabilir ve kokusunu değiştirebilir. İdrarda kan da mümkündür. Genel olarak maddelendirecek olursak;
- Kasık ve makat ağrıları
- Ateşlenme aşırı terleme ve yorgunluk hissi
- Bazı bireylerde kusma ve bulantı
- İdrarda bulanıklık ve pis koku
- İdrar yaparken ağrı ve yanma hissinin oluşması,
- İdrar yapma isteğinde aşırı artış (Genellikle geceleri baş gösterir)
- Karın ağrısı şiddetli
- Renksiz idrar görüntüsü
- İdrarda kan
- Mesane spazmları
Bazen bireylerde sistit semptomlarının tümü meydana gelebilir veya hiç gelmeyebilir. Bu tür durumlarda mutlaka alanında uzman Ürolog hekime başvuru yapılması gerekmektedir. Şiddetli idrar yolu enfeksiyonlarıateş, titreme ve grip benzeri özellikler de ortaya çıkabilir. Patojenler üreter ve mesane yoluyla böbreklere göç ederse, böbreklerin iltihaplanması da olabilir. Bu genellikle yan ağrısı, sırt kaslarındaki kramplar ve daha yüksek ateş gibi semptomlarla kendini gösterir. Belirtilen semptomlardan biri ek olarak ortaya çıkarsa, acilen doktora başvurulmalıdır.
Sistite ne iyi gelir doğal yöntemler?
Sıcak su şişeleri ve sıcak kalça banyoları mesaneyi rahatlatmaya yardımcı olur ve semptomları hafifletebilir. Kızılcık suyu, melisa, ebegümeci, çarkıfelek çiçeği ve yaban mersini Sistit üzerinde çok olumlu bir etkiye sahiptir. Sistit tedavisi için geliştirilen bitkisel karışımlar ve doğal yöntemler hastalığın iyileşmesini destekler ve semptomları hafifletmeye yardımcı olur. Bu doğal yöntemler, şişliği ve ağrıyı hafifleten ve vücudu kronik iltihapla mücadelede destekleyen bir etkiye sahiptir. Sistit için birçok ev ilacı vardır. Bazıları iyileşme sürecini destekleyebilir. Mesane ve böbrek çayları ve bunların bitkisel aktif bileşenleri bunlar arasındadır.
Sistiti önlemek için uzman doktor tavsiyeleri
Düzenli sıvı tedariki, mesane ve idrar yollarının temizlenmesini ve bakterilerin atılmasını sağlar. Bu nedenle sıvı tüketimi tedavi açısından önemlidir.
- Tuvaletinizi ertelemeyin! İdrarı gereksiz yere uzun süre tutmayın.
- Cinsel ilişkiden sonra idrarınızı mutlaka yapın. Bu, daha sık cinsel ilişki ile bağlantılı olarak ortaya çıkan “balayı sistitini” önler.
- Yeterli samimi hijyen. Doğal koruyucu çevreye zarar vermemek için kuvvetli kokulu sabunlar, dezenfektanlar ve benzerlerinden kaçınılmalıdır. En nazik ılık suyla temizlemektir.
- Soğuktan kaçının. Kırpma üstlerinden vazgeçmek ve özellikle yaz aylarında tatil beldelerinde ıslak mayoları mümkün olduğunca çabuk değiştirmek daha iyidir.
- İç çamaşırını düzenli olarak değiştirin.
- Bakterilerin giysilere yerleşmesini önlemek için 60 ° C’den yıkama yapılması önerilir.
Hamile kadınlar özellikle enfeksiyon riski altındadır. Bunun nedenleri değişen hormon dengesi, anatomik değişiklikler ve idrardaki şeker miktarının artmasıdır. Hamilelik ve menopoz sonrası risk daha çok artmaktadır. Hamilelik sırasında hormonal denge değişir. Bunun hoş olmayan bir sonucu, idrar yolunun genişlemesi ve mikropların üretraya daha kolay nüfuz edebilme durumu söz konusudur. Bu nedenle hamile kadınların bu konuda daha hassas davranmaları gerekmektedir. Hamilelik sırasında idrar yollarının tedavi edilmeyen iltihaplarının böbreklere girmesi daha olasıdır. Bu potansiyel olarak erken doğum eylemine neden olabilir ve erken veya düşükle sonuçlanabilir.
Sistit ilaçları isimleri
Sistit ilaçları isimlerini sizler için bir araya getirdik aşağıda yer alan ilaçları kullanarak kolayca Sistit hastalığını kontrol altına alabilirsiniz. Ancak önemli uyarı! Burada sunulan ilaçlar bilgi amaçlıdır. Lütfen doktorunuzun yazdığı ilaçları kullanınız. Ya da Sistit ilaçlarını kullanmadan önce doktorunuza danışın. Piyeloseptyl, Monurol, Sefsidal, Lady Berry, Hippurin, Ciprasid Sistit ilaçları arasında yer almaktadır.